Bryllupsdage

Bryllupsdagen er en årlig begivenhed der markerer dagen, hvor to mennesker sagde ja til hinanden. Det er en dag der betyder noget for brudeparret, fordi det er fejring af den fælles kærlighed der er to mennesker imellem. Uanset om det er papirbrylluppet efter det første års ægteskab, eller granitbrylluppet efter 90 år, så er det værd at fejre kærligheden, så der kan komme et lyserødt islæt i en ofte grå hverdag.

Langt de fleste bryllupsdage fejres individuelt, af parret selv, men ved nogle af de større bryllupsjubilæer, som sølv-, guld- og diamantbryllup, bliver brudeparrets bryllupsjubilæum fejret sammen med venner og familie. Disse store markeringer er ofte dem der tænkes på når bryllupsdage omtales. De fleste kender et par der har haft kobber- eller sølvbryllup, og mange har måske endda været med til at markere den store dag.

Uanset om den bryllupsdag der skal fejres, er en af de ”mindre” der fejres individuelt, eller en af dem med stor fest, så vil Dagli’Brugsen gerne vifte med Dannebrog og ønske jer hjerteligt tillykke!

Bryllupsdagstraditioner

Mange af de første, og også de største, bryllupsdage har et ”tema” der som en guideline, giver inspiration til hvordan man kan krydre bryllupsdagen op, og hjælpe til at give en speciel bryllupsdagsgave. Visse bryllupsdage har også specielle traditioner forbundet med sig. Eksempelvis er det tradition, at brudeparret spiser bryllupskagens top ved 1. bryllupsjubilæum, nogle brudepar vælger at plante et træ i forbindelse med 5. bryllupsdag, også kaldet træbryllup. Skulle et ægtepar være så privilegerede at være gift i 60 år og opnå diamantbryllup, så vil parret modtage en hilsen fra Danmarks regent. Der er altså mange traditioner forbundet med bryllupsdage, nedenfor kan du læse om nogle af de store og sjove bryllupsdage, og de traditioner der er forbundet med dem.

Papirbryllup

Kobberbryllup

Elfenbensbryllup

Sølvbryllup

Krondiamantbryllup

Jernbryllup

Kronjuvelbryllup

Egebryllup

Granitbryllup

Diamantbryllup

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til bryllupsdagen

Dagli’Brugsen sætter en ære vores udvalg af dagligvarer, delikatesser og drikkevarer. Så når du skal markere en bryllupsdag, så kan du med fordel tage ned i din lokale Dagli’Brugsen og find dine varer til festen, eller bliv inspireret og find gode varer i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.