Jubilæum

Et jubilæum skal fejres med en jubilæumsfest

Ved du ikke, hvad et jubilæum er, eller står du og skal arrangere en jubilæumsfest? Så kan du passende læse med her og få hjælp til at starte planlægningen af din egen fest.

gammel jubilæumsfest

Hvad er et jubilæum?

Et jubilæum er når man kan fejre, at der er gået en vis mængde år siden en begivenhed. Hvis det f.eks. er et år siden, du startede på din arbejdsplads, så har du et års jubilæum. Normalt bliver kun et rundt og halvrundt jubilæum fejret med en jubilæumsfest. Det betyder, at mange først vælger at holde en jubilæumsfest, når de har 10, 15 eller 20 års jubilæum.

Hvem holder festen?

Det er især virksomheder, der fejrer jubilæum, enten fordi virksomheden har eksisteret i mange år, eller fordi virksomhedens ledelse gerne vil fejre en af deres medarbejdere, der måske har 25 års jubilæum på arbejdspladsen.

børn der deltager i jubilæumsfest

Hvordan fejres et jubilæum?

Skal du til at arrangere en jubilæumsfest på arbejdet, enten for virksomheden eller for en trofast medarbejder? Der er mange måder at fejre et jubilæum på, men vi vil prøve at give dig et overblik over nogle af de ting, du kan have i tankerne, når du skal planlægge begivenheden. 

Lav en gæsteliste

Til et jubilæum handler det om at samle de mennesker, som har en interesse i at fejre virksomheden eller medarbejderen. Derfor kan du passende til en jubilæumsfest invitere samarbejdspartnere og kollegaer. Men også venner og familie kan i mange tilfælde have en interesse i at deltage i jubilæumsfesten.

Hvordan ønsker du at fejre dit jubilæum?

Hvis du vælger at holde din jubilæumsfest fra om eftermiddagen og frem, skal du regne med at de gæster, der kommer for at fejre et jubilæum, kommer lidt sporadisk og efter de har lykønsket jubilaren, så ønsker de nok mest af alt at mingle med de resterende gæster til jubilæumsfesten.

skål og fejring til jubilæumsfest

Du kan dog også vælge at holde en jubilæumsfest om aftenen med mad og musik. Eller vælg en lørdag til at fejre dit jubilæum, så kan du både lave aktiviteter for børnene om dagen og trække i danseskoene om aften.     

Mad og drikke til et jubilæum

En god idé til et jubilæum er at lave nogle pindemadder, som folk kan tage med sig rundt i lokalet og måske ikke behøver at side ned for at spise. På den måde behøver du ikke at dække fint op, og dine gæster kan frit gå og mingle med eventuelle samarbejdspartnere.

Vælger du at holde en stor jubilæumsfest om aftenen, så forventer dine gæster mere end pindemadder, og her kan det være en god idé at servere en buffet. På den måde behøver du ikke vide præcis hvor mange gæster, der deltager til dit jubilæum. 

Derudover kan du passende servere lidt forskelligt at drikke. Til et jubilæum er det forskelligt, om folk skal tilbage på arbejde, om de skal køre hjem eller om de er klar til at feste. Derfor må du gerne både servere alkohol og ikke-alkoholiske drikke til dit jubilæum.

rabarbersaft til servering

FAQ om jubilæum

Hvad er et jubilæum?

Et jubilæum fejrer man, når der er gået en vis mængde år siden en begivenhed. Det kan f.eks. være et jubilæum efter x-antal år på en arbejdsplads eller i en forening.

Hvordan fejres et jubilæum?

Mange vælger at holde en jubilæumsfest når de har 10-, 15- eller 20-års jubilæum. Her fejrer man begivenheden med venner og familie.

Hvad spiser man til et jubilæum?

Det er helt op til dig at vælge hvad der skal spises til et jubilæum. For at gøre det nemt, er det oplagt at lave pindemadder og andre portionsanrettede serveringer.

Hvad drikker man til et jubilæum?

Du kan både servere alkohol og ikke-alkoholiske drikke til dit jubilæum.

Hvad skriver man i et kort til et jubilæum?

Det er vigtigt at du skriver en unik og personlig hilsen til den som har jubilæum. Dertil kan du ligeledes skriftligt gratulere med jubilæet til personen.

Gode tilbud til dit jubilæum

Skal du ud og købe ind til en jubilæumsfest, så kan du starte din indkøbsplanlægning her i Dagli'Brugsens avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu. Du kan også se åbningstiderne på din lokale Dagli'Brugsen.