Vinanmeldelser fra vores dygtige Brugsuddelere

Moillard Chablis

Chablis-distriktet ligger som ét af de mest nordlige i Frankrig. Her laves altid tørre og lyse vine kun på Chardonnay druen. Vinene er rene og friske i smagen med mineralitet og kompleksitet som nogle af kendetegnene. Denne Chablis Moillard er let drikkelig med noter af grønne æbler, nødder, citrus og smør. Den er frugtrig og med en frisk eftersmag. Farven er strågul. Passer perfekt til hårde oste, men også til lys fisk og skaldyr. Serveres ved 8 grader. En klassiker som man vender tilbage til.

Anmeldt af uddeler og sommelier Jørn Bøndergaard, Brugsen Vandel

Coyam

Coyam, topvin fra Emiliana som ligger i Chile. Vinen er økologisk og biodynamisk. En dejlig vin hvor du virkelig får en god vin til prisen. I næsen er der tydelig mørk frugt og vanilje. Vinen har ligget på egetræsfade, og det kan man også smage. Smage af mørke frugter, mørk chokolade og læder. Vinen er fyldig og virkelig i god balance med en lang eftersmag. Coyam vil passe godt til krydrede retter samt vildt og okse.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Niclas Nordstjerne Jørgensen, Brugsen Peter Bangs vej

Spier 21 Gables Pinotage

Super dejlig og kraftig vin, som fremstår tør og frugtagtig, med noter af mørk chokolade, frisk frugt som blomme og kirsebær. Vinen har behagelige tanniner som ligger bagerst i munden og afsluttes på fineste vis. Eftersmagen er lang, lidt tør men på en behagelig måde. Farven er dyb rød, næsten rubinrød, som tager sig rigtigt godt ud i glasset. Straks efter åbning fornemmer man en dejlig duft af moden frugt i hele lokalet. Vinen passer perfekt til de kraftige simre- eller kødretter, eller til en grillet bøf med barbecuesauce. Stærke oste vil også være et hit sammen med denne vin. Alt i alt en rigtig dejlig vin, som gør sig godt som gør sig godt når efteråret banker på.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Søren Orthmann Rasmussen, Brugsen Dalmose

Vila Annone Rosso

En ny favorit har set dagens lys. Med sine hele 15 % alkohol er der tale om en kraftkarl. En dybrød farve fylder glasset og noter af kirsebær og en let sødme rammer smagsløgene. En vin som passer perfekt til den kommende årstid og hvor der virkelig er ”value for money”. Prøv den og du vil ikke blive skuffet! Kunne det være afløseren for Why Not?

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Lasse Kristiansen, Brugsen Klejtrup

Flaxbourne Sauvignon Blanc

Vinen er lavet på 100 % sauvignon blanc. I glasset har vinen en sart gul farve. Duften er tropisk og af hyldeblomst. I smagen er der hyldeblomst, citrusfrugt og mineralske noter. Denne vin passer perfekt til hvid fisk, skaldyr eller spicy asiatiske retter.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Niclas Nordstjerne Jørgensen, Brugsen Peter Bangs vej

District 7

Skøn chardonnay med den vanlige fylde, og samtidig et frisk pust. Duften af pære, æble, citrus og vanilje. Flot farve i glasset og lang eftersmag. En del af vinen er lagret 10 måneder på egetræsfade, resten på stål. En dejlig vin der vil matche retter af fisk, skaldyr eller kylling.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Poul Erik Qualmann, Brugsen Egeskov

Terrunyo Carmenere

En super elegant og velsmagende rødvin. Vinen gør sig bemærket ved at den er meget afbalanceret, samtidig med at den er kraftig i smagen. Den lange bløde eftersmag rammer dig med noter af mørke bær og chokolade. Bør nydes til noget rødt kød, tapas eller gode oste. Jeg synes, den skal serveres på en temperatur mellem 15-18 grader. ”En super lækker vin som henvender sig til et bredt publikum".

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Lasse Kristiansen, Brugsen Klejtrup

Piccini Zinfandel

Vinen er en perfekt følgesvend til din bøf, og til det italiensk inspirerede tapasbord. Vinen har en rigtig god og dejlig smag, og er let krydret, med noter af kirsebær, blomme og solbær med et strejf af peber på bagtungen. Eftersmagen er rimelig lang og behagelig.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Søren Orthmann Rasmussen, Brugsen Dalmose

Dulong Crémant de Bordeaux

Her er en crémant, der bare skal prøves. Den kommer fra Bordeaux i Frankrig, hvor de er kendt for at lave nogle af de mest eftertragtede rødvine i verden. Den er lavet på champagnemetoden med eftergæring i flasken. Denne crémant har fine små bobler, og flot let skum når den skænkes. Den er sprød, frisk og syrlig med fine noter af grønne æbler, pærer og brioche. Super velegnet som aperitif som ledsager til en ret med skaldyr eller blot til at nyde en dejlig aften på terrassen.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Niclas Nordstjerne Jørgensen, Brugsen Peter Bangs vej

Borneo Tempranillo

Borneo Tempranillo er årets grillvin 2024 i Coop og lavet på 100% tempranillo. Vinen byder på duftnoter af blommer, svesker, kirsebær, skovjordbær, eucalyptus og mint. Smagsnoter af fadlagring, skovbund og en lang sødmefuld eftersmag som gør den perfekt til grill og rødt kød. Alternativt kan den også nydes til tapas, eller bare som et lækkert glas når som helst!

Anmeldt af uddeler og sommelier Jørn Bøndergaard, Brugsen Vandel

Roberto Sarotto Barbera d'Asti

En flot rubinrød barbera i glasset og godt på vej i en anden smagsretning end de gængse primotivo’er/zinfandel’er, vi danskere ellers er så glade for. Drikkevenlig med en frugtfyldig duft, med en tør og lang blød eftersmag. En vin baseret på 100% barbera, den 3. mest udbredte drue i Italien, som Roberto Sarotto laver så flot. Nyd den til fyldige forretter, pasta og kødretter. Serveres ved 14-16 grader.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Poul Erik Qualmann, Brugsen Egeskov

Daisy Rosé

En ny legende har set dagens lys. Velkommen til Daisy. En super flot indpakket rosévin, som jeg ikke er bange for at kalde ”Årets rosévin 2024 i Brugsen”. Den er virkelig lækker! En skøn duft af søde bær og lyserød farve fylder glasset. Det er en frisk rosé, der med sin lettere tørhed gør den let at drikke. En virkelig elegant rosé, som bør nydes til en let frokost på terrassen i godt selskab. Nydes afkølet ved en temperatur på mellem 8-10 grader. Et sikkert sommerhit.

Anmeldt af uddeler og vinentusiast Lasse Kristiansen, Brugsen Klejtrup