Elfenbensbryllup – alt du har brug for at vide

Kærligheden mellem to mennesker er noget af det smukkeste, og det er derfor altid værd at fejre, især når kærligheden udstår. Elfenbensbryllup er bryllupsdagen der fejres, når et ægtepar har været gift i 14 år.

Elfenbensbryllup er ikke blandt de ”store” bryllupsdage, men en fejring af kærligheden og ægteskabets udholdenhed er altid værdifuldt og er med til at skabe minder sammen som par, samtidig med, at forholdet værdsættes.

Hvordan fejres et elfenbensbryllup?

Der findes ikke nogen egentlige traditioner for, hvordan et elfenbensbryllup fejres. Det skyldes blandt andet, at det ikke er en af de ”større” bryllupsjubilæer. Oftest fejrer parret denne mærkedag alene, her kan man vælge om man ønsker at tage på restaurant eller om det ønskes at spise hjemme. Det er klart, at der kan indgå noget planlægning, hvis man har børn og spiser ude, men det kan også markere det særlige ved, at det er en bryllupsdag.

Gaver til elfenbensbrylluppet

Nogle vælger at give gaver der passer med ”teamet” for bryllupsdagen. Vi vil dog gerne indskærpe, at det er ulovligt at købe elfenbensvarer, der ikke lever op til ét af følgende krav:

  • Er forarbejdet før 1947
  • Er CITES-certificeret

Det kan derfor være en god idé at droppe tanken om en temagave i forbindelse med elfenbensbrylluppet. Det er dog muligt at være lidt opfindsom, når det kommer til gaven, elefanten er en populær figur, så man kan give en elefantfigur eller noget med et elefantmotiv. Alternativt kan man give en oplevelse, så man kan hygge sig sammen.

Mad til elfenbensbrylluppet

Der er ikke traditioner for, hvad man spiser i forbindelse med et elfenbensbryllup. Der er derfor frie rammer for, hvad der skal spises, når man markerer elfenbensbryllup. Det er muligt selv at bestemme, om man vil fejre det hjemme, eller om man ønsker at tage ud og spise.

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til elfenbensbryllupsdagen. 

Fylder ægteskabet 14 år og er tiden dermed kommet til elfenbensbryllupsdagen? Så kig forbi din lokale Dagli’Brugsen og find hvad du har brug for, eller find inspirationen i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om elfenbensbryllupper

Hvad er et elfenbensbryllup?

Elfenbensbryllup er et tilnavn for 14 års bryllupsdag.

Hvordan fejrer man et elfenbensbryllup?

Der er som sådan ikke nogen tradition forbundet med mærkedagen. De fleste fejrer det privat, da det ikke bliver set som en del af de ”store” bryllupsdage. Men en god markering kunne være en hyggelig middag, en picnic eller hvad humøret er til. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvem holder elfenbensbryllup?

Ægtepar kan, når de har været gift i 14 år, fejre elfenbensbryllup.

Hvor meget skal der planlægges til elfenbensbryllup?

Da man oftest holder det privat, er der sjældent meget at planlægge. Der vil dog altid være nogen planlægning inkluderet i særdeleshed for de elfenbensbrudepar der har børn og derfor skal beslutte sig, om der skal sikres pasning ved fejring uden for hjemmets fire vægge.

Laver man en æresport til elfenbensbryllup?

Nej, der er ikke tradition for æresport ved elfenbensbryllup. Det er som udgangspunkt kun ved guld-, sølv og kobberbryllup.

Hvad giver man i gave til elfenbensbryllup?

Det er ulovligt at give elfenben i gave, medmindre det enten er forarbejdet før 1947 eller CITES-certificeret. Det kan derfor være en idé at finde en alternativ gave til sin partner. Det kunne være en oplevelse, så man kan være sammen, eller man kunne finde noget med et elefantmotiv.