Alt hvad du skal vide om jernbrylluppet

Det er så yndigt at følges ad, og det er ikke nogen lille bedrift at følges ad i 70 år, og det fejres ved jernbrylluppet.

Jernbrylluppet er en stor og sjælden milepæl i ægtefolks liv. Det er en fantastisk lejlighed til at fejre kærligheden mellem to mennesker der har varet ved. Her kan du læse mere om mærkedagen.

Traditioner til jernbryllup

Der er ikke de store traditioner forbundet med et jernbryllup. Modsat eksempelvis diamantbrylluppets brev fra monarken, så er jernbrylluppet en noget mere beskeden affære. Grunden til, at jernbrylluppet ikke er så spækket med traditioner er ikke blot, at det er en sjælden begivenhed, det er også fordi, jernbrudeparret er kommet godt op i årene efter 70 års ægteskab.

Sange og jernbrylluppet

Der er ikke nogen egentlig sangtradition i forbindelse med fejring af et jernbryllup. Men det er jo altid hyggeligt med en god sang, og til det kan man søge inspiration i Højskolesangbogen.

Jernbryllupsmorgenmad

Da der ikke er faste traditioner, er der heller ikke en egentlig opskrift på om man skal have et morgenbord og hvad der eventuelt skal være føromtalte morgenbord. Man går dog sjældent galt med rundstykker og wienerbrød.

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til jernbrylluppet. 

Er tiden kommet til et jernbryllup? Hvis du leder efter idéer til fejringen, eller søger morgenmad og blomster, så kig forbi din nærmeste Dagli’Brugsen. Du kan også finde inspiration i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om jernbryllup

Hvad er et jernbryllup?

Jernbrylluppet er navnet for bryllupsjubilæet, når man har været ægtefolk i 70 år.

Hvornår har man jernbryllup?

Jernbrylluppet kan fejres efter 70 års ægteskab.

Laver man en æresport til jernbryllup?

Der er som udgangspunkt ikke tradition for at lave æresport i forbindelse med fejringen af jernbryllup.

Hvor mange holder jernbryllup?

Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik havde 158 par, ved årets start, mulighed for at fejre jernbryllup i 2021.

Hvad skriver man i et kort til et jernbryllup?

Det er svært definitivt at sige, hvad der bør være i et kort til jernbrudeparret, men det er altid en god idé at personliggøre kortet, så det afspejler modtagerne bedst muligt. Det kunne for eksempel være at skrive en sød anekdote der involverer parret.

Dagli’Brugsen her et stort udvalg af kort, og du kan her også finde kort der kan bruges til jernbryllup.

Hvad giver man til et jernbryllup?
En god idé kan være at give noget personligt til ægteparret, en mulighed kunne være et billede af parret med deres eventuelle efterkommere.

Synger man til et jernbryllup?
Der er ikke egentlige sangtraditioner i forbindelse med jernbryllupper, men hvis man alligevel vil synge en sang, så kan man finde inspiration i Højskolesangbogen. Et eksempel på en sang der kunne synges er, ”Det er så yndigt at følges ad”.