Alt du skal vide om papirbrylluppet

Jeres rejse er, som det blanke papir, bart og endnu er meget lidt beskrevet, men som det symbolske i papirbrylluppets navn, så er I sammen i gang med at skrive en fælles fortælling med jer i centrum.

Papirbrylluppet et det første bryllupsjubilæum, parret skal fejre. Det er efter ét års ægteskab, og for mange par er hvedebrødsdagene knapt overstået på det her tidspunkt. Det ændrer dog ikke på, at det er værd at fejre, at det er ét år siden, parret sagde ja til hinanden og til kærligheden.

Hvordan fejrer man et papirbryllup?

Der er ikke de store traditioner forbundet med papirbrylluppet, men dén store tradition der er forbundet med jubilæet, er spisningen af toppen af bryllupskagen. Mange par fryser toppen af bryllupskagen ned i forbindelse med brylluppet, netop fordi den gemmes til det første jubilæum.

Nogle vælger at holde en privat middag derhjemme bare parret, og eventuelle børn, andre vælger at invitere til en mindre komsammen. Der er som sådan ikke nogen rettesnor for, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert, det er derfor op til papirbrudeparret, hvordan de ønsker at fejre dagen.

Gaver til Papirbrylluppet

Traditionelt set, er temaet i gaverne til et papirbryllup er papir. Det kan være et væld af ting i papirform, billetter, gavekort, printede billeder, bøger etc. Det handler bare om at være kreativ med gaven i papir.

Mad til papirbrylluppet

Den eneste spiselige tradition, når det kommer til papirbrylluppet, er spisningen af toppen af bryllupskagen. Derudover, så har papirbrudeparret frit lejde til at sammensætte den menu, de har lyst til, her er det kun fantasien der sætter grænser her. Et menuforslag, i dagens ånd, kunne dog være, brændende kærlighed.

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til papirbrylluppet. 

Planlægger du en papirbryllupsdag for nogen, så kom ned i din lokale Dagli’Brugsen og find dine varer til festen, eller bliv inspireret i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om papirbryllupper

Hvad er et papirbryllup?

Papirbrylluppet er det første bryllupsjubilæum, det fejres derfor, når man har været gift i ét år.

Hvordan fejrer man et papirbryllup?

Der er tradition for, at det ofte er en mindre fejring der finder sted i forbindelse med papirbrylluppet. Den vigtigste tradition der er tilknyttet papirbrylluppet, er spisningen af toppen af bryllupskagen der, traditionelt, fryses ned i forbindelse med brylluppet, af samme grund.

Hvem holder papirbryllup?

Papirbrylluppet er ofte en privat begivenhed, der fejres af ægteparret alene, det vil derfor oftest blot være ægteparret, der står for det.

Hvor meget skal der planlægges til papirbryllup?

Der er sjældent det store behov for planlægning involveret, da det ikke er en af de bryllupsdage der bliver fejret med en stor fest. Det er i langt overvejende grad en ”privat” fejring.

Laver man en æresport til et papirbryllup?

Nej, der er ikke tradition for æresport til papirbrylluppet. Det er typisk kun til guld-, sølv og kobberbryllup, at der opsættes æresport. Dog kun en halv én af slagsen til kobberbrylluppet.

Hvad giver man i gave til et papirbryllup?

Det er tradition for, at der gives gaver af papir i forbindelse med papirbrylluppet. Dette kunne eksempelvis være en printet billet, en god bog eller et printet billede.