Egebryllup – alt du skal vide

Kærligheden er som et træ, hvis det passes, plejes og næres, da vil det vokse sig stort, stærkt og kraftigt. Et par der har opnået Egebryllupsdag, har været gift i 80 lange år. For et par der får lov til at fejre egebryllup, har kærligheden fået lov til at vokse sig til et stort og flot egetræ.

Egebryllup er en sjælden milepæl, som kun få får muligheden for at opleve. Derfor er det værd at markere egebrudeparrets store dag, og den kærlighed de deler. 

Hvordan fejrer man et Egebryllup?

Egebryllup er en ekstremt sjælden begivenhed, og der er ikke som sådan nogen traditioner for hvordan mærkedagen markeres. Dette gør, at man må være opfindsom og personlig i fejringen 80 års bryllupsdagen. Men, da enten en eller begge, som regel, har rundet de 100 år, så vil fejringen blive en mere stille og rolig affære end eksempelvis sølvbrylluppet.

Gaver til egebrylluppet

Egebrylluppet har ikke nogen traditioner når det kommer til gaver. Ved nogle af de tidlige bryllupsjubilæer er det en tradition, at der gives gaver der passer ind i det tema som passer til jubilæet. Derfor kunne man give egebrudeparret noget i egetræ, men alternativt kan man også give dem en oplevelse sammen med familien, da det ofte betyder mere.

Mad til et egebryllup

Eftersom, at der ikke er nogen traditioner for mad i forbindelse med fejringen af egebryllup. Det er klart, at man har frihed til selv at vælge hvad der giver mening, men samtidigt er der ikke nogen traditioner at læne sig op ad. Det kan derfor både være godt og skidt. Men et festligt morgenbord kunne være en god idé, egebrudeparrets alder taget i betragtning. 

Sange til egebryllupper

Når det kommer til fejringen af egebryllup, så er der ikke en egentlig sangtradition. Men da Danmark har en rig sangskat og danskerne ofte nyder at synge den, så kan man ofte vælge enten at synge en personlig lejlighedssang eller en klassisk sang. Her kan man eksempelvis finde inspiration i højskolesangbogen, nogle eksempler på sange kunne være:

  • Det er så yndigt at følges ad
  • En yndig og frydefuld sommertid
  • I skoven skulle være gilde

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til papirbrylluppet. 

Planlægger du en egebryllupsdag for nogen, så kig forbi din lokale Dagli’Brugsen hvor du kan finde hvad du skal bruge, find den her. Hvis du søger inspiration, kan du finde den i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om granitbryllupper

Hvad er et egebryllup?

Egebrylluppet er den bryllupsdag, der kan fejres, når ægteskabet har varet i 80 år.

Hvordan fejrer man et egebryllup?

Egebryllup er en sjælden begivenhed, da det ikke er ofte, det bliver afholdt, da egebrudeparret ofte er oppe i årene, så der er ikke de store foreskrifter eller traditioner for, hvordan man fejrer det. Men det kan være en idé at markere det på brudeparrets præmisser grundet deres fremskredne alder.

Hvem holder egebryllup?

Ægtepar, der har været gift i 80 år, kan fejre egebryllup.

Hvor meget skal der planlægges til egebryllup?

Da egebrylluppet ikke har egentlige traditioner for hvordan det fejres, så er der rimelig frie rammer for hvordan man kan markere det. Men, eftersom der nok ikke bliver en kæmpe fest, så er det et mindre planlægningsarbejde der er nødvendigt.

Laver man en æresport til egebryllup?

Der er ikke tradition for æresport, når et egebryllup skal fejres. Det er primært i forbindelse med guld-, sølv- og kobberbryllup, at der opsættes en æresport.

Hvad giver man i gave til egebryllup?

Der er ikke nogen traditioner forbundet med gaver i forbindelse med fejringen af egebryllup. Det er dog nok ikke de materielle gaver der ønskes fra egebrudeparret i deres fremskredne alder, derfor kan man med fordel give oplevelser sammen med familien eller et billede med parrets eventuelle efterkommere.

Synges der til egebryllup?

Der er som sådan ikke en egentlig sangtradition i forbindelse med fejringen af egebryllup, men derfor kan man alligevel synge en sang man finder passende. Nogle eksempler på sange kunne være:

  • Det er så yndigt at følges ad
  • En yndig og frydefuld sommertid
  • I skoven skulle være gilde