Alt hvad du skal vide om kronjuvelbrylluppet

Én gang opstået kærlighed forgår ikke på trods af adskillelse eller tidens gang. Sådan lyder en gammel talemåde, og den bekræftes hver gang et par kan holde kronjuvelbryllup.

Krondiamantbryllup, eller atombryllup, er fejringen af et ægteskab der har varet 75 år. Det er en sjælden begivenhed, i 2021 har således 13 par mulighed for at kunne fejre mærkedagen.

Traditioner til kronjuvelbryllup

Der er som sådan ikke mange traditioner forbundet med markeringen af et kronjuvelbryllup. Modsat guld- og Sølvbrylluppet så er der ikke tradition for, at der opsættes en æresport. Dette skal tilskrives en kombination af sjældenheden for mærkedagen, og det faktum, at brudeparret vil have opnået en høj alder efter 75 års ægteskab. Dette medfører, at de oftest vil være på plejehjem, hvilket kan besværliggøre opsætning af æresporten.

Sange og kronjuvelbrylluppet

Da der ikke er mange traditioner forbundet med kronjuvelbrylluppet, så er der heller ikke en egentlig sangtradition forbundet med fejringen, ikke desto mindre, så kan man finde et væld af hyldestsange til kærligheden i Højskolesangbogen. Nogle eksempler på disse er:

  • Det er så yndigt at følges ad
  • Du kom med alt det der var dig
  • Hvad er det, min Marie

Kronjuvelbryllupsmorgenmad

En god måde at markere et kronjuvelbryllup på, der også tager hensyn brudeparrets alder, kan være at samle familien til et morgenbord. Således kan man glæde kronjuvelbrudeparret sammen med eventuelle efterkommere i en hyggelig morgenaktivitet.

Find din nærmeste Dagli’Brugsen og bliv klar til kronjuvelbrylluppet. 

Er tiden kommet til et kronjuvelbryllup? Hvis du søger morgenmad eller blomster til fejringen, så kig forbi din nærmeste Dagli’Brugsen. Du kan også finde inspiration i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om krondiamantbryllup

Hvad er et kronjuvelbryllup?

Kronjuvelbrylluppet, eller atombrylluppet, er navnet for bryllupsjubilæet, når ægteskabet har varet i 75 år.


Hvornår har man kronjuvelbryllup?

Kronjuvelbrylluppet fejres efter 75 års ægteskab.

 

Laver man en æresport til kronjuvelbryllup?

Der er ikke tradition for opsætning af æresport i forbindelse med markeringen af kronjuvelbryllup.

 

Hvor mange holder kronjuvelbryllup?

Danmarks statistik beskriver, at 13 par, ved årets start, i år 2021 har mulighed for at fejre kronjuvelbryllup.

 

Hvad skriver man i et kort til et kronjuvelbryllup?

Som med mange andre mærkedage, så det ofte meget individuelt hvad der skrives i et kort. Det er en god idé at personliggøre det, dette kan eksempelvis gøres ved at nedfælde en sød anekdote om brudeparret.

 

Dagli’Brugsen her et stort udvalg af kort, og du kan her også finde kort der kan bruges til Kronjuvelbryllup.

 

Hvad giver man til et kronjuvelbryllup?
Der er ikke traditioner eller normer for, hvad man kan give i gave til et kronjuvelbrudepar. Men en personlig gave går man sjældent galt i byen med. Dette kunne være en hyggelig dag for parret og eventuelle efterkommere.

 

Synger man til et kronjuvelbryllup?
Da der ikke er egentlige traditioner ved markeringen af et kronjuvelbryllup, er der heller ikke som sådan sangtraditioner. Der findes dog et hav af smukke kærlighedssange som man kan synge, hvis man alligevel har lyst til en sang. Her kan Højskolesangbogen være en inspiration.