Ærø

Ærø er en af Danmark smukkeste øer mellem Fyn, Langeland og Als. Ærø har en størrelse på 88 km2 og er ca. 30 km lang og 8 km bred. På Ærø kan du opleve alt fra vidunderlig natur til historiske kunstmuseer og oplevelser med musik og sang for hele familien.

Ærø er en ø som kan give oplevelser til hver og en. Til dig der gerne vil opleve mens du er aktiv, eller til dig, som vil opleve på den helt afslappede måde. Med andre ord; på Ærø kan du opleve det hele – og på alle måder.  

Ud over vidunderlig natur, historiske kunstmuseer og festligheder, er Ærø også kendt for deres lækre lokale råvarer. Nedenfor har vi samlet mange af Ærøs kendte og lokale helte.

Ærø whiskey

Hos Ærø Whisky kan du smage whisky som er lavet med hjertet. Ærø Whisky er en kendt perle på Ærø, som blev grundlagt i 2013, hvor drømmen om at lave whisky på lokale råvarer gik i opfyldelse. Du kan besøge whisky destilleriet på Ærø og smage på whisky i højeste kvalitet.

Ærø pandekager

Har du hørt om luftige, tykke og fedtede pandekager, som smager helt fantastisk? Alle sanserne bliver forkælet med tykke Ærø pandekager, da duften, smagen og formen er så lækker, at de ikke kan sammenlignes med andre pandekager. Ærø pandekager er en traditionsrig specialitet og er elsket af mange. Hvis du besøger Ærø, skal du i hvert fald ikke snyde dig selv for en Ærø pandekage – eller flere!

Ærø bryggeri 

Ærø bryggeri er et håndbryggeri, som ligger i landsbyen Store Rise på midten af Ærø. Det startede i 1926, hvor det blev etableret som et mejeri, men er med årene gået fra at være et mejeri til et bryggeri. Deres skifte fra mælk til øl har været en stor succes, og i dag er Ærø Bryggeri kendt for et stort udvalg af velsmagende øl.

Den gamle købmandsgård på Ærø 

Hvis du er på Ærø, skal du ikke snyde dig selv for Den Gamle Købmandsgård. Du finder Den Gamle Købmandsgård i hjertet af Ærøskøbing, hvor der bydes på lækre, autentiske og lokale produkter. Her finder du alt fra fødevarer til smuk kunsthåndværk. Derudover kan du nyde en kop kaffe med familien eller vennerne i cafeen.

Besøg Dalig'Brugsen på Ærø

Hvis du skal besøge Ærø, har du en Dagli’Brugsen nær dig, hvor du finder lidt af det hele. Gå på opdagelse i Dagli’Brugsens avis, hvor du hver uge finder nye og gode tilbud. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris.

Se også åbningstiderne i Daglig’BrugsenÆrø her.

FAQ om Ærø

Hvor ligger Ærø?

Ærø ligger i det Sydfynske Øhav og har Fyn mod nord, Langeland mod øst, Slesvig-Holsten mod Syd og Als mod vest.

Hvordan kommer man til Ærø?

Den eneste vej til Ærø er til søs, da Ærø er en rigtig ø. Du kan tage en færge fra Faaborg, Fynshav, Rudkøbing og Svendborg.

Hvor stor er Ærø?

Ærø er ca. 30 km lang, 8 km bred og er i alt 88 km².

Hvor mange bor på Ærø?

Der bor omkring 6000 mennesker på Ærø.