Læsø

Læsø er den største ø i Kattegat, som ligger 18 km fra kyststrækningen mellem Sæby og Frederikshavn, og er omkring 40 km fra Gøteborg. Læsø har godt 1800 indbyggere og øen rummer smuk natur, kultur og kunst.

Læsø er en populær feriedestination blandt mange danske og udenlandske turister. Læsø tilbyder nemlig en masse ro, natur og oplevelsesrige seværdigheder. Læsø er indbegrebet af hygge, hvor du kan komme helt ned i gear. Det er ikke uden grund, at øen er en populær feriedestination for rigtig mange mennesker – danske såvel som udenlandske.

Her på siden kan du finde gode grunde til at besøge Læsø.

Vidste du?

Læsø har Danmarks højeste antal solskinstimer. Der er i gennemsnit 1951 solskinstimer om året på Læsø.

Læsø Saltsyderi

Læsø er meget kendt for sin saltsydning, hvor især Læsø Saltsyderi, er et af Læsøs største turistattraktioner, som er en nødvendighed at opleve. Læsø salt er sydesalt, hvilket vil sige, at salten er udvundet ved inddampning af salt og grundvand.

Ud over salt indeholder Læsø salt en række mineraler, som bidrager til den unikke smag og er derfor et meget elsket krydderi blandt indbyggerne på Læsø. Hvis du er på ferie på Læsø, skal du ikke gå glip af Læsø Saltsyderi.

Læsø Bryghus

Læsø Bryghus er besøget værd, hvis du er til lækker lokal mad og lokalbrygget øl i forskellige smagsnuancer. Læsø Bryghus oser af en hyggelig stemning og er værdsat af både de lokale og de besøgende turister. Der bliver mildt sagt kræset om øllene hos Læsø Bryghus.

Her bliver øllene håndbrygget med kærlighed, og på Læsø Bryghus arbejder de efter, at kvalitetsøl tager den tid, som der skal til for at brygge ægte håndbryggede Læsø bryg.

Fanø-bryghus

Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø Jomfruhummerfestival er Læsøs helt egen konkurrence om ”Den Gyldne Jomfruhummerklo”. Hvert år bliver der afholdt Jomfruhummerfestival, hvor konkurrencen om ”Den Gyldne Jomfruhummer” bliver taget op. Konkurrencen går ud på at kokkerere den lækreste ret, hvor jomfruhummeren er hovedingrediens - deraf kommer navnet. Øvrige råvarer bliver valgt ud fra en ”Læsø råvare-liste”, hvor det er op til deltageren at finde på den lækreste jomfruhummerret.

Et dommerpanel vil herefter bedømme de forskellige retter. Jomfruhummerfestivalen er en festlig og stemningsfyldt dag, hvor alle er velkomne. Er du på Læsø i august, hvor Jomfruhummerfestivalen bliver afholdt, skal du bestemt tage forbi og mærke den gode stemning.

Besøg Dagli’Brugsen på Læsø

Hvis du skal besøge Læsø, har du en Dagli’Brugsen nær dig, hvor du finder lidt af det hele. Gå på opdagelse i Dagli’Brugsens avis, hvor du hver uge finder nye og gode tilbud. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

Se også åbningstiderne i Daglig’Brugsen på Læsø her.

FAQ om Læsø

Hvor stor er Læsø?

Læsø er den største ø i Kattegat. Øen er 21 km lang, 12 km bred og har et areal på 118 km2.

Hvor ligger Læsø?

Læsø ligger i Kattegat og er 18 km fra kyststrækningen mellem Sæby og Frederikshavn og omkring 40 km fra Gøteborg.

Hvor mange bor der på Læsø?

Det tager 90 minutter med Læsø Færgen fra Frederikshavn.

Hvor mange kirker er der på Læsø?

Der er fire kirker på Læsø. Øen har Byrum Kirke, Østerby Kirke, Vesterø Havnekirke og Vestersø Søndre Kirke. Vestersø Havnekirke og Vestersø Søndre Kirke bruges i dag som en del af et kurbad for psoriasispatienter.