Svaneke

Svaneke er en lille, idyllisk havneby på Bornholms nordøstlige kyst, der er kåret til at være Danmarks smukkeste købstad. Herfra kan du se solen stå op over Svaneke by og havn om morgenen, der danner rammerne for Svanekes smukkeste tid.

Byen har et rigt og smukt planteliv, der snurrer sig op ad byens flotte, bevarede bindingsværkshuse. Gå en tur igennem byens hyggelige, farverige gader og kom helt ned i gear.

Svanekes hyggelige torv er byens samlingspunkt, der byder på lokale specialiteter og torvemarked om sommeren. Svaneke byder også på masser af kunst, hvor du kan tage på åbent værksted og fordybe dig i kunstens verden i rolige omgivelser.

Ud over at være Danmarks smukkeste købstad, er Svaneke også berømt for deres aktive lokalmiljø, hvor der produceres mange udsøgte specialiteter. Nedenfor har vi samlet flere af Svanekes kendte og lokale helte.

Svaneke Bryghus

På torvet i Svaneke mødes du med duften af lokalbrygget øl fra Bornholms mikroølbryggeri – Svaneke Bryghus. Det startede som en iværksætterdrøm i 2000. I dag producerer de 100% økologisk craft beer ud fra filosofien: god øl kræver tid. Tiden er det, der giver øllens karakteristiske smag.

Hos Svaneke Bryggeri mærker du stadig den innovative ånd. Bryghuset forsøger hele tiden at revolutionere det danske ølmarked og arbejder med nye tiltag såsom økologi, dåser og bæredygtighed.

 

Svaneke Øl Bryghus
Svaneke sild røgeri

Svaneke røgeri 

Svaneke Røgeri er Bornholms største røgeri og har eksisteret siden 1919. Det er kendt for sine ikoniske fem skorstene og lækre røgede fisk, der indikerer duften af Bornholm. Hvis du besøger Svaneke, må du ikke snyde dig selv for duften og smagen af delikate røgede sild til en fantastisk udsigt udover vandet ved Svaneke.

Svaneke is 

Hvornår har du sidst smagt en rigtig god hjemmelavet is, der smagte af dens navn? Svaneke Is smager af dét, det er. Isen produceres på friske, naturlige råvarer, der giver en rig smagsoplevelse, som får sanserne til at løbe løbsk. Hos Svaneke Is er de også nytænkende og udvikler løbende nye is-varianter – men bare rolig, du kan stadig få de elskede klassikere.

Svaneke hjemmelavet is
Svaneke hjemmelavede bolcher

Svaneke bolcher

På det hyggelige torv i Svaneke finder du også byens bolsjefabrik, Svaneke bolcher. Det er Bornholms første bolsjekogeri, der ligger i en hyggelig købmandsgård fra 1740. Svaneke bolcher fremstiller bolcher på den traditionelle måde – i hånden. Her finder du bolcher for enhver, der er fuld af smag. Kom og se fabrikkens bolsjeproduktion, hvordan de slynger blochemasser rundt og slut af med lækre smagsprøver.

Svaneke chokolade

Svenske Chokoladeri er endnu en hyggelig butik på torvet i Svaneke. Her finder du de lækreste, håndlavede chokolader – produceret på økologiske, bornholmske råvarer tilsat en stor portion kærlighed og omtanke. I butikken findes et stort udvalg af både laktosefrie, glutenfrie samt veganske produkter.

Fra butikken kan du følge produktionen af chokolade fra start til slut. Svaneke Chokoladeri tilbyder også workshops, hvor du kan få masser af inspiration. Udover chokolade, finder du også smuk brugskunst fra en lokal kunstner samt lækkerier som sirupper og kaffe.

Svaneke chokolade butik
Svaneke lokal daglibrugsen

Besøg Dagli'Brugsen i Svaneke

Hvis du skal besøge Svaneke, har du en Dagli’Brugsen nær dig, hvor du finder lidt af det hele. Gå på opdagelse i Dagli’Brugsens avis, hvor du hver uge finder nye og gode tilbud. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris. 

Se også åbningstiderne i Daglig’Brugsen i Svaneke her.

FAQ om Svaneke

Hvor stor er Svaneke?
Svaneke en lille havneby på 588 km².

Hvor ligger Svaneke?
Svaneke ligger på den nordøstlige del af Bornholm.

 

Hvor ligger Svaneke Bryghus?
Svaneke Bryghus ligger i hjertet af Svaneke by på Bornholm.

 

Hvor ligger Svaneke røgeri?
Svaneke Røgeri ligger i udkanten af Svaneke ud til vandet.

 

Hvordan kommer man til Svaneke?
For at komme til Svaneke skal du med færge til Bornholm. Derfra tager det 30 minutter at køre Svaneke,
eller man kan tage en bus, der tager ca. 40 min.

Du kan rejse med Bornholmslinjen fra Ystad til Bornholm.
Færgen sejler med op til fire daglige afgange hver vej, og i højsæsonen (jun.-sep.) indsættes en
ekstra hurtigfærge, så der er op til 8 daglige afgange. Turen tager 80 minutter.

Sejler du i stedet via Rønne-Køge ruten tager turen 5 ½ time.
Denne færge har én daglig afgang.
Du kan også rejse til Rønne fra Sassnitz i Tyskland. Denne tur tager 3 timer og 20 minutter,
og der er op til to daglige afgange.

Hvor lang tid tager det at komme til Svaneke?
Det tager 30 minutter at komme fra Rønne til Svaneke.

 

Hvor mange bor i Svaneke?
Svaneke har 1101 indbyggere.