Samsø

Samsø er en ø beliggende mellem Jylland og Sjælland, og nord for Fyn. I dag bor der over 3000 indbyggere på Samsø. Samsø er både kendt for smuk natur, hvor der er plads til afslapning og mange forskellige naturoplevelser.

Samsø er derudover rig på lækre lokale smagsoplevelser, som er elsket af både de lokale og besøgende turister. Det er ikke uden grund, at Samsø er sådan en populær feriedestination for mange, da øen rummer oplevelser for alle – både store som små. Her kan du læse om tre populære lokale helte på Samsø.

Samsø Bryghus

Hos Samsø Bryghus kan du smage vaskeægte hjemmebrygget øl. Samsø Bryghus startede tilbage i 2006 og er i dag kendt af alle på Samsø. Hos Samsø Bryghus finder du mange forskellige øl. De tilbyder 11 standard øl, som kan nydes året rundt. Derudover har de helt særlige øl til enhver årstid. Samsø Bryghus er et perfekt sted at nyde en frokost og en velsmagende hjemmebrygget øl.

Samsø syltefabrik

 

Samsø Syltefabrik er der hvor du kan få fingrene i mange slags økologiske råvarer. Du finder et stort udvalg af lækre grøntsager, som græskar, kartofler, rødbeder og rødkål mm. Ud fra navnet kan du også hurtigt gætte dig frem til, at der også bliver syltet en masse på Samsø Syltefabrik.

Der er blevet syltet gennem 50 år på Samsø Syltefabrik, hvor stort set alt er økologisk dyrket. Her bliver der bl.a. syltet agurkesalat, drueagurker, rødkål og en masse andet. Samsø Syltefabrik er bestemt et besøg værd, hvis din vej krydser Samsø.

Samsø kartofler

Samsø kartofler er kendt blandt alle på øen – og nærmest også ude for øen. På mange måder kendetegner Samsø kartofler øen, som et sted hvor smagsoplevelse og stemning er i top. Samsø er ikke blot kendt for mange solskinstimer, men også kendt for at have et rigtig godt kystklima, som især kommer sig til gode i madoplevelserne.

Hvert år bliver der afholdt en konkurrence i ”Samsøs bedste kartoffelmad”, som du ikke bør gå glip af, hvis du besøger Samsø i den periode. Samsø kartofler er elsket af både lokale og turister. Med andre ord; hvis du er på Samsø, kommer du helt sikkert ikke til at gå glip af Samsø kartofler.

Besøg Dagli'Brugsen på Samsø

Hvis du skal besøge Samsø, har du to Dagli’Brugsen nær dig, hvor du finder lidt af det hele. Gå på opdagelse i Dagli’Brugsens avis, hvor du hver uge finder nye og gode tilbud. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

Se også åbningstiderne i Daglig’Brugsen i Ballen på Samsø her og åbningstiderne for Dagli’Brugsen i Mårup her.  

FAQ om Samsø

Hvor stor er Samsø?

Samsø har et areal på 114.3 km².

Hvor ligger Samsø?

Samsø ligger mellem Jylland og Sjælland - og nord for Fyn.

Hvor lang er Samsø?

Samsø er 28 km lang.

Hvordan kommer man til Samsø?

Du kan komme til Samsø med færgen. Der er direkte forbindelser mellem Samsø og Jylland og Samsø og Sjælland. Er du fra Jylland, kan du tage færgen fra Hou ved Odder til Sælvig på Samsø, hvor overfarten tager 60 minutter. Er du fra Sjælland, kan du tage færgen mellem Kalundborg og Ballen. Overfartstiden fra Sjælland til Samsø er 90 minutter.

Hvor mange bor der på Samsø?

Der bor omkring 3700 indbyggere på Samsø.