Fanø 

Fanø er en lille ø beliggende i Vesterhavet ud for Esbjerg i Jylland. Fanø har en størrelse på 56 km2 og er ca. 15 km lang og 5 km bred. På Fanø kan du opleve smukke, brede sandstrande, spektakulære naturoplevelser i verdensklasse og gå på jagt efter rav.

Fanø byder på oplevelser for hele familien. Tag de små med på stranden og mærk vindens sus, når I flyver med drager eller prøver kræfter med strandsejlads. Fanø byder også på smukke vandreture på stranden, i de gamle klitlandskaber eller du kan bestige øens fem bjerge. På Fanø kan du også udforske deres velbevarede, historiske huse fra det 18. og 19. århundrede eller deres mange museer, gallerier og kunsthåndværker.

Fanø består af meget mere en blot flot natur og kultur. Fanø er også kendt for deres lokale specialiteter. Nedenfor har vi samlet en række af Fanøs kendte og lokale helte.

Fanø-bryghus

Fanø bryghus 

Hos Fanø Bryghus kan du smage 17 forskellige øl, der er brygget med kærlighed. Fanø Bryghus har siden 2009 budt på hjemmebryggede øl, og om sommeren holder bryghuset smagninger af udvalgte specialøl. Derudover byder de på en helt speciel øl: fadlageret øl, som har lagret på barolofade i mindst ét år. Besøg Fanø Bryghus og opdag en ny verden af øl.

Fanø laks 

Har du hørt om den levende legende i den danske madbranche? Fanø Laks har modtaget priser for sublim smag og høj råvarekvalitet. På Fanø er der særligt gode vilkår for at producere koldrøgede laks, hvilket kan smages ved første bid. Fanø Laks er et familieejet røgeri på Fanø, der producerer laks med passion og kærlighed, og er elsket af mange. Hvis du besøger Fanø, så forkæl dig selv med en lækker laks på ferien.

Frisk laks på Fanø
Rom Fanø

Fanø rom 

Rom har haft en stor rolle i datidens søfartskultur, som er en del af Fanøs historie. Inspireret af Fanøs sejlskibshistorie blev Fanø Skibsrom grundlagt. Det er i dag en familiedrevet virksomhed, der producerer kvalitetsrom af naturlige råvarer. Den lagres med bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje, som giver en høj smagskarakter. Smagen er en kombination af det eksotiske Caribien og Vesterhavets brus, og Fanø rom har vundet internationale priser for deres rige smag.

Pandekagehuset Fanø

Hvis du er på Fanø, skal du ikke snyde dig selv for at opleve deres hyggelige og idylliske pandekagehus. Du finder Pandekagehuset Fanø beliggende i en lille bonde by i fredelige omgivelser tæt på havnen. Pandekagehuset byder på både søde og sunde pandekager, der kan nydes i deres dejlige, rolige have eller hyggelige indendørsstuer på en regnvejrsdag.

Pandekager Fanø
Lokal Dagli Brugsen Fanø

Besøg Dagli'Brugsen på Fanø

Hvis du skal besøge Fanø, har du en Dagli’Brugsen nær dig, hvor du finder lidt af det hele. Gå på opdagelse i Dagli’Brugsens avis, hvor du hver uge finder nye og gode tilbud. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris 

Se også åbningstiderne i Daglig’BrugsenFanø her.

FAQ om Fanø 

Hvor lang er Fanø?
Fanø er ca. 15 km lang og ca. 5 km bred. 

Hvor stor er Fanø?
Fanø er 56 km².
 

Hvor ligger Fanø?
Fanø ligger i Vadehavet ud for Esbjerg i Jylland.

Hvordan kommer man til Fanø?
For at komme til Fanø skal du med færgen, Fanølinjen, mellem Esbjerg og Nordby.
Færgen sejler hvert 20. minut om sommeren og hvert 40. minut om vinteren.
Turen tager ca. 12 minutter

 

Hvor mange bor på Ærø?
Der bor næsten 3500 mennesker på Fanø.